Ruim 60% van alle Bitcoin-transacties maken gebruik van SegWit

Meer Bitcoin (BTC) -transacties maken nu gebruik van de zogenaamde Segregated Witness-technologie (“SegWit”) dan ooit tevoren. Dit blijkt uit de laatste gegevens van SegWit.Space.

Volgens de website maken ruim 60% van alle Bitcoin-transacties gebruik van het SegWit protocol. Daarnaast is te zien dat het volume in eind 2019 aanzienlijk is toegenomen, van ongeveer 40% in september tot bijna 60% in oktober.

Bron: SegWit.space

De algemene trend kan gezien worden als zeer bullish voor SegWit, dat al sinds de release in 2017 een lange weg naar acceptatie heeft gekend.

SegWit is ontworpen om de snelheid en efficiëntie van Bitcoin-transacties te verhogen en de omvang ervan te verminderen, maar zag aanvankelijk een trage implementatie. Voorstanders van Bitcoin voerden aan dat beurzen, die terughoudend waren om een ​​poging te wagen om de technologie over te nemen, het Bitcoin-netwerk onnodig onder druk zetten.

Binance, een van ’s werelds grootste beurzen in de markt, moet nog worden geüpgraded en gebruikt nog steeds oude Bitcoin-adressen. De CEO van het platform, Changpeng Zhao, bekend als “CZ” in cryptocirkels, beweerde in mei vorig jaar dat ontwikkelaars zouden werken aan de oplossing van het probleem. Tot op heden is dit echter nog niet bekendgemaakt.

Derivatengigant BitMEX, een ander zwaargewicht als het om beurzen gaat, voegde vorige maand native SegWit-ondersteuning toe.

De beurs zei toen het volgende:

“Zoals uitgelegd, kan SegWit resulteren in aanzienlijke blockgewichtsbesparingen van ongeveer 25% tot 40%, maar in het geval van BitMEX zullen de besparingen zelfs nog hoger zijn. Een opname van BitMEX is een 3 of 4 multi-signature P2SH-transactie. De voordelen van het toepassen van de getuigenkorting op deze grote transacties is veel groter dan bij typische niet-BitMEX-transacties. Daarom zou BitMEX profiteren van een blockgewichtsbesparing van ongeveer 65% door SegWit te gebruiken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!