Bitcoin (BTC) koers kan richting de $5.000 gaan

De Bitcoin (BTC) koers zet zijn consolidatie voort en de koers blijft momenteel zijwaarts boven zijn support bewegen. Echter zodra de volgende neerwaartse bewegingen vergelijkbaar zijn met de vorige, kan de BTC koers volgens CryptoHamster snel richting de $5.000 level zakken.

CryptoHamster

Handelaar en analist ‘CryptoHamster’ observeert de Bollinger-bands die opnieuw lijken te squeezen. Dit betekent vaak dat er een grote beweging aan zit te komen, maar de trendlijn is nog steeds bearish.

CryptoHamster heeft de vorige grote bewegingen uitgezet en vastgesteld dat ze allemaal ongeveer evenveel in prijs waren.

“$850 zones met grote drops die twee keer groter zijn. Dat is wat er zou gebeuren, als dit op dezelfde manier blijft evolueren.

Het ontbreken van de correctie op een bepaald punt kan een teken zijn van de laatste druppel voor de bodem. Hopelijk kunnen we stoppen bij 200WMA.”

Als het patroon zich afspeelt, keert de volgende dump terug naar de zone van $6.000 voordat er weer een korte sprong volgt. Nog eens $850 lager zet de Bitcoin koers op $5.000, dat is vrijwel precies waar het gemiddelde van de 200-week moving average ligt.

De $5.000 level heeft de afgelopen jaren solide steun gegeven. Mochten we hier doorheen breken dan zal dit niet veel goeds betekenen voor de Bitcoin koers. De kans is groot dat we dan een flinke bearish prijsbeweging zullen zien.

Brave browser

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Newsbtc

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!