Wanchain 2020 roadmap update

Beste CryptoBeneluxers,

Over Wanchain

Wanchain bouwt een financiële markt die verbinding maakt tussen verschillende blockchains. Het project creëert hiermee een platform voor het overdragen van alle mogelijke cryptocurrencies. Gebruikers kunnen hun cryptocurrencies direct omzetten zonder deze eerst te hoeven traden. Je zult namelijk wel eerst je cryptocurrency moeten omzetten in een token op Wanchain. Dat is wel iets wat je straks decentraal kunt doen (met de zogenaamde storeman nodes).

Lees onze volledige review hier!

2019 – Galaxy Consensus was Born

2019 was een scharnierjaar voor Wanchain, met name ons consensusmechanisme werd geüpgraded van permissioned proof of work (PPOW) naar proof of stake (POS), met behulp van Galaxy PoS Consensus. Het nieuwe PoS-consensusmechanisme is ontwikkeld door het eigen onderzoeksteam van Wanchain en is gebaseerd op het onderzoek dat IOHK voor Cardano heeft uitgevoerd met het Ouroboros proof of stake-algoritme.

De upgrade was een doorslaand succes (de cijfers spreken voor zich). Vanaf vandaag, drie maanden sinds de lancering van Galaxy op het mainnet, zijn er:

  • 20% van het totale circulerende WAN is momenteel vergrendeld in Galaxy PoS
  • ~ 23 miljoen vergrendelde WAN in Galaxy PoS
  • ~ 2000 delegators
  • 57 validator nodes (47 delegation ontvangen, 10 niet-delegation)

Naast het werk aan het consensusmechanisme zelf, bracht het Wanchain-team ook een aantal nieuwe updates uit, waaronder een geheel nieuwe light desktop-wallet, met ondersteuning voor staking en delegation, een mobiele wallet met delegation-ondersteuning, updates voor de oude full node desktop-wallet, extra taalondersteuning, een geheel nieuwe website, extra ERC-20-integraties en ontwikkelaarstools voor validators.

Wanchain’s 2020 Roadmap

Focus op applicaties

Hoewel het in 2019 allemaal om Galaxy Consensus ging, gaan we in 2020 ons te richten op het zorgen dat Wanchain een betere keuze voor dApp-ontwikkelaars wordt. Dit gebeurt zowel via extra tools die het Wanchain dApp-bouwproces eenvoudiger dan ooit maken, als ook via upgrades naar GWAN, de Wanchain-kernprotocolclient.

dApp-ontwikkelingstools

  • Wanchain Explorer-revisie voor dApp-ontwikkeling: De revisie heeft als doel de ondersteuning voor smart contracts op de explorer te verbeteren. Elke gebruiker kan de consistentie verifiëren tussen de broncode van het smart contract, en de kopie ervan, op de blockchain met de nieuwe versie van de Wanchain Explorer.
  • dApp Integration Framework: Het framework stelt ontwikkelaars in staat om hun dApp’s gemakkelijk te integreren met de Wanchain Wallet, waardoor ze volledige toegang hebben tot cross-chain en private transactiefuncties van de officiële wallet, zodat ze deze functies niet zelf hoeven te bouwen. Dit stelt dApp-ontwikkelaars in staat zich te concentreren op het doel van hun dApp en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de details van cross-chain en private transacties.
  • Release van Wanchain dApp ontwikkelingstoolkit: De dApp-ontwikkelaarstoolkit van Wanchain zal ontwikkelaarsgerichte tools bieden om het bouwen, testen en inzetten van dApps op Wanchain te versimpelen, te beginnen met de iWAN SDK, die al beschikbaar is voor alle community-ontwikkelaars.
  • Service voor het genereren van willekeurige nummers: Deze service biedt dApp-ontwikkelaars een hoge kwaliteit en hoge frequentie bron van willekeur voor gebruik in hun dApp’s. Willekeurige getallen zijn essentieel voor de ontwikkeling van een grote verscheidenheid aan toepassingen, zoals games, dApp’s voor gokken, het genereren van veilige wachtwoorden en nog veel meer. Een verifieerbare service voor het genereren van willekeurige getallen is een hulpmiddel van onschatbare waarde in de toolkit van elke dApp-ontwikkelaar.

Core GWAN Protocol-upgrades

  • Proof-of-concept van WASM op Wanchain: Met WASM op Wanchain kunnen Smart Contracts worden ontwikkeld met C ++, C #, JS, Rust, enz. Het zal ook de efficiëntie en prestaties van dApp’s op Wanchain drastisch verbeteren.

Meer Cross-chain

Naast de toegenomen focus op toepassingen, ziet 2020 ook een belangrijke uitbreiding van de cross-chain-integraties van Wanchain. Naast nieuwe ERC-20- en EOS-tokens worden minstens twee nieuwe openbare ketens geïntegreerd.

Aanvullende cross-chain integratie

  • Integratie van ten minste twee nieuwe reguliere publieke ketens
  • Volgende 4 sets ERC-20 / EOS-tokenintegraties

Vergroot de decentralisatie van Storeman

  • Open Storeman Initiative (3 fasen): Dit meerfaseninitiatief zal de deelname aan het cross-chain Storeman node-systeem van Wanchain geleidelijk openstellen voor het publiek en zal uiteindelijk leiden tot de totale decentralisatie van het Storeman-systeem. Het initiatief begint met het openen van een aantal nodes voor het publiek en wordt in de toekomst steeds meer beschikbaar voor de gemeenschap. Deelnemende node-exploitanten zullen worden gestimuleerd om Storeman-nodes te runnen op dezelfde manier als huidige PoS-node-operators worden gestimuleerd.

Onderzoek en proof-of-concepts

  • Op standaarden gebaseerd cross-chain mechanisme en infrastructuur: Wanchain heeft geïntegreerd met en zal blijven integreren met blockchains met verschillende kenmerken, zoals Bitcoin, Ethereum, EOS en ook enterprise blockchains, met behulp van zijn cross-chain-mechanisme. We streven ernaar een praktische standaard en noodzakelijke infrastructuur voor de blockchain-industrie te bieden, die iedereen kan volgen en gebruiken om zijn eigen heterogene cross-chain implementatie te bouwen, niet beperkt tot die gebouwd zijn met dezelfde SDK.
  • Proof of Concept van cross-chain integratie met Libra, DCEP: Met de mogelijke toekomstige introductie van verschillende soorten stablecoins op de markt, die worden ondersteund door sterke industriële of nationale steun, is Wanchain als één van de leiders van plan de evolutie op het gebied van stablecoins op de voet te volgen en oplossingen voor te stellen om ze te verbinden.
  • Proof of Concept van cross-chain-mechanisme voor NFT (niet-fungibele tokens): NFT-tokens hebben de aandacht gekregen voor hun vermogen om unieke items uit de echte wereld, zoals landtitels, contracten, kunstcollecties, enz. te vertegenwoordigen en in te zetten in blockchain-wereld. Een cross-chain-mechanisme ontbreekt echter nog steeds voor NFT’s en Wanchain is van plan dit gat te vullen door een cross-chain-mechanisme voor NFT’s te ontwikkelen. Een voor de hand liggende uitdaging die zich zou kunnen voordoen, is het verschaffen van een dynamisch instelbaar onderpandmechanisme voor cross-chain NFT’s.

Hartelijk dank aan de Wanchain-gemeenschap voor uw voortdurende aandacht en steun! 2020 wordt een groot jaar voor ons en de grotere blockchain-industrie.

Social media kanalen

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!