Wanchain (WAN) review

Wanchain bouwt een financiële markt die verbinding maakt tussen verschillende blockchains. Het project creëert hiermee een platform voor het overdragen van alle mogelijke cryptocurrencies. Gebruikers kunnen hun cryptocurrencies direct omzetten zonder deze eerst te hoeven traden. Je zult namelijk wel eerst je cryptocurrency moeten omzetten in een token op Wanchain. Dat is wel iets wat je straks decentraal kunt doen (met de zogenaamde storeman nodes).

Het platform fungeert ook als een gedistribueerd banksysteem, waar partijen hun eigen digitale tokens en activa kunnen creëren door een markt te bouwen bovenop het Wanchain infrastructuur.

Met deze technologie kunnen bedrijven blockchain applicaties maken voor:

 • Lenen en uitlenen van geld
 • Betalingen en settlement
 • Transacties en exchange
 • Investeringen en financiering

De ICO is destijds op Ethereum gedaan als token, maar ze hebben vrij snel daarna hun eigen mainnet gelanceerd. Het eigen platform van Wanchain is een onafhankelijke blockchain, waarmee het overdragen van waarde tussen cryptocurrencies allemaal gerealiseerd kan worden onder één gedeeld grootboek en blockchain (namelijk dat van Wanchain)

De werkwijze van Wanchain

Wanchain gebruikt een cross-chain communicatieprotocol in combinatie met smart contracts om gegevens tussen Wanchain en andere Blockchains over te dragen. Dit protocol heeft 3 functionele modules:

 1. Registratie module: Registreert de chain vanwaar de transactie komt samen met de digitale activa.
 2. Cross-chain Transaction Data Transmission Module: Geeft de transactie door aan Wanchain. Vervolgens bevestigt de validatienode de transactie als positief of negatief. Ten slotte stuurt Wanchain validatienode de juridische transactie naar de oorspronkelijke chain om het proces te voltooien.
 3. Transactiestatus querymodule: Deze module bewaakt de status van de transactie.

Privacy

Bij Wanchain heb je via het Wanchain protocol de mogelijkheid om een privacy transactie uit te laten voeren. Het platform gebruikt ring signatures en eenmalige adresgeneratie. In een ring signature wordt je handtekening als afzender gemengd met andere nepaccounts.

Concurrenten

Wanchain is niet de enige blockchain die werkt aan het creëren van een cross-chain verzending oplossing. Aion en ICON zijn 2 grote spelers in de ruimte die werken aan blockchain interoperabiliteit (de mogelijkheid voor blockchains om met elkaar te communiceren).

Maar wat blijkt ook met je concurrenten kun je samenwerken. Zo heeft Wanchain samengewerkt met zowel Aion als ICON om de ‘Blockchain Interoperability Alliance’ te vormen. Met zijn drieën hebben ze het gemeenschappelijke doel om interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te bevorderen.

Hieronder vind je de projecten die ook werken aan blockchain interoperabiliteit:

 • Ripple
 • Stellar
 • Aion
 • Icon
 • Ark
 • Cosmos
 • Polkadot

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen hoe elk platform het probleem aanpakt.

Wanchain gebruikt het Proof of Stake-protocol. Dit gebruiken ze om een overeenkomst tussen netwerkdeelnemers tot stand te brengen. Aangezien andere blockchains die op Wanchain zijn ontwikkeld, vergelijkbaar zijn met Wanchain. Zorg dit ervoor dat het cross-chain mechanisme vergemakkelijkt wordt voor meer interoperabiliteit.

Wanchain Token

Wancoin (WAN) is het token dat voor het platform wordt gebruikt. Zodra je een transactie wilt maken op het netwerk dien je een hoeveelheid WAN te betalen. 107,1 miljoen tokens werden verkocht tijdens hun ICO. Het bedrag dat ze hebben opgehaald is om en nabij $36.000.000

Wanchain Team

De Wanchain Foundation is een non-profit organisatie die voornamelijk vanuit Singapore opereert, maar is ook aanzienlijk aanwezig in Austin, Texas. Wanchain werd opgericht door Jack Lu, een gerespecteerde speler in de blockchain ruimte.

Jack Lu – oprichter

Jack was voordat hij zijn avontuur startte bij Wanchain nog mede-oprichter van Factom, een gedecentraliseerd bedrijf voor gegevensopslag. Hij is een blockchain ondernemer en technisch expert die is afgestudeerd aan de Universiteit van Peking en de Staatsuniversiteit van Ohio. Hij was ook medeoprichter van Wanglu-Tech. Dit is een blockchain onderneming. Daarnaast is Jack Lu ook senior software-architect geweest bij Hewlett Packard en Xerox.

Li Ni – vice-president

Li Ni studeerde ook af aan de Universiteit van Peking met een BA-graad en behaalde een Master Degree of Science (MSc) in Computer Science aan de Universiteit van Durham, Verenigd Koninkrijk. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de IT-industrie en internationale ervaring in marketing, bedrijfsontwikkeling en verkoop.

Hij heeft gewerkt voor ZTE Telecommunication, Delta Electronics en SuperMap Software. Momenteel is hij vice-president van Wanchain en Wanglu Tech voor bedrijfsontwikkeling, marketing, PR en verkoop. Li was ook IT-consultant voor FECC, het ministerie van Landbouw (MOA) in China en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

Oliver Birch – Vice President Global Communications

Oliver Birch is afgestudeerd aan de Lancaster University met een BA in filosofie, politiek en economie. Voorafgaand aan Wanchain beheerde hij verschillende klinische onderzoekssites en was hij projectmanager voor verschillende startende bedrijven met jarenlange ervaring in de crypto gemeenschap.

Advisors

De adviseurs van Wanchain zijn onder meer:

 • Feng Han Secretaris-generaal van DACA
 • David A. Johnston Voorzitter van de raad van bestuur van Factom, Inc.
 • Albert Ching Oprichter van i-Sprint
 • Ramble Lan voorzitter van North America Blockchain Association (NABA)

Conclusie

Het concept van Wanchain is iets wat we zeker nodig hebben voor cryptocurrency adoptie. De mogelijkheid om tussen verschillende blockchains te communiceren is een enorm sterk punt. Hierdoor maak je het makkelijk voor de gebruikers en kunnen transacties over meerdere blockchains uitgevoerd worden. En dit allemaal zonder munten te hoeven omruilen op exchanges. Het gebruik van cross-chain wordt steeds belangrijker omdat blockchains met elkaar willen samenwerken om sneller te kunnen schalen.

Wanchain streeft ernaar de financiële sector te decentraliseren door middel van private, cross-chain en smart contracts. Met deze technologie kunnen bedrijven blockchain applicaties maken voor:

 • Lenen en uitlenen van geld
 • Betalingen en settlement
 • Transacties en exchange
 • Investeringen en financiering

Hoewel dit een uitdagend project is, heeft het team een enorme ervaring dat investeerders het vertrouwen moet geven dat ze het voor elkaar kunnen krijgen. Wanchain is niet het enige project dat hieraan werkt en we hebben gemerkt dat de concurrentie behoorlijk is. De tijd zal echter uitwijzen of Wanchain de nieuwe standaard voor financiële toepassingen zal worden.

Social media kanalen:

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!