Twitter ontwikkelt een gedecentraliseerd sociaal platform ‘Bluesky’

Jack Dorsey, de oprichter en CEO van Twitter, heeft aangekondigd dat Twitter een team financiert om een open en gedecentraliseerd platform te ontwikkelen voor sociale media.

In een reeks tweets beweerde Jack Dorsey dat het gecentraliseerde internet geconfronteerd wordt met enorme problemen.

Eén van de problemen is de noodzaak om misbruik en misleidende informatie die wordt verspreid door sociale media aan te pakken. En het teveel vertrouwen op controversiële en schandelijke verklaringen in plaats van informatieve verklaringen.

Blockchain technologie kan Twitter helpen om van toenemende centralisatie naar decentralisatie te gaan.

Dorsey hoopt een team programmeurs, ingenieurs en ontwerpers te verzamelen om te werken aan een nieuw project, genaamd Bluesky.

Dorsey zei verder:

“Het zal vele jaren duren om een degelijke, schaalbare en bruikbare gedecentraliseerde standaard voor sociale media te ontwikkelen. Die de weg vrijmaakt voor het oplossen van de hierboven genoemde uitdagingen.”

Jack is een groot voorstander van Bitcoin (BTC) en de recente plannen om een ‘gedecentraliseerde Twitter’ te lanceren kunnen komen met een extra integratie van BTC-betalingen.

Eerder schreven we al een artikel waarin Twitter CEO gelooft dat Bitcoin de valuta van internet zal zijn. Lees ons artikel hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto niews uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!