BRICS Digitale Valuta

BRICS landen overwegen om digitale valuta te lanceren

Volgens een aanwezige functionaris hebben de leden van de internationale vereniging BRICS, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, recent gesproken over het creëren van een nieuwe cryptocurrency. Dit volgens een artikel die op donderdag 14 oktober op het Russische financiële RBC verscheen.

Het artikel gaf aan dat de directeur-generaal van het Russische Directe Investeringsfonds (RDIF), Kirill Dmitriev, zei dat de BRICS Business Council het idee steunde om een ​​enkel betalingssysteem te creëren voor betalingen tussen de lidstaten. Dit zei hij tijdens de 11e jaarlijkse BRICS-top bijeenkomst in 2019 in Brazilië.

De aangesloten landen zijn naar verluidt van plan om een ​​enkel betalingssysteem tussen de lidstaten te ontwikkelen, dat zou kunnen worden uitgevoerd met een, nog te ontwikkelen, BRICS-cryptocurrency. Dmitriev zei:

“Een efficiënt werkend BRICS-betalingssysteem is in staat om afwikkelingen in nationale valuta te stimuleren en de stabiliteit van betalingen en investeringen tussen onze landen te verzekeren.”

De directeur van de RDIF wees erop dat de ontwikkeling van het betalingssysteem en de integratie ervan “een belangrijke factor zullen zijn in de economische samenwerking tussen de BRICS-landen, gezien de non-market risico’s van het huidige wereldwijde betalingsklimaat.”

De BRICS-lidlanden zijn niet de enigen die de oprichting van een nieuwe cryptocurrency overwegen. In een artikel op onze website, die eind oktober geplaatst werd, presenteerde de Vereniging van Duitse Banken (Bankenverband) een position paper waarin ze verschillende argumenten aanvoeren voor de creatie van de digitale euro.

Daarnaast plaatsten wij ook een artikel waarin duidelijk werd dat Turkije en China druk bezig zijn met het ontwikkelen van een digitale valuta. Zo gaf de president van Turkije al aan dat hij in 2020 de digitale lira wil gaan testen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN