President Fiscale Raad van Roemenië vindt Libra gevaarlijk

In een interview dat op woensdag 6 november werd gepubliceerd, typeerde de president van de Fiscale Raad van Roemenië, Daniel Daianu, Libra als “zeer gevaarlijk” en merkte op dat dergelijke activa:

“maken deel uit van de logica van degenen die geloven dat er behoefte is aan parallelle markten, het verdwijnen van centrale banken […] De financiële crisis verpestte de reputatie van regeringen en centrale banken, en sommigen denken dat we andere valuta’s nodig hebben, parallel Circuits, niet-hiërarchische structuren […] Het is niet toevallig dat libertariërs zo gehecht zijn aan deze visie. “

Met zijn potentiële miljarden gebruikers zou Libra “het monetaire systeem bijna onvermijdelijk breken”, zei hij, waardoor het beleid van de centrale banken niet effectief zou zijn.

Naast cryptocurrencies en stablecoins, die ‘zeer strikt gereguleerd’ moeten zijn, ging Daianu verder en verklaarde dat hardere macroprudentiële maatregelen nodig zijn als centrale banken hun beleid succesvol willen implementeren:

“Ik ben voor een zeer strenge regulering van kapitaalmarkten, van wat de schaduwbanksector wordt genoemd. In de toekomst zal het monetaire beleid een mix zijn van een pragmatische inflatiedoelstelling en de controle van monetaire aggregaten […] omdat we proberen Maak een einde aan het geldverkeer in de economie. “

Eerder Libra nieuws

Gisteren plaatsten wij al een artikel waarin de Europese Unie nogmaals aangaf dat het de lancering van de Libra gaat blokkeren. Dit omdat zij van mening zijn dat dat het project “onbeheersbare of buitensporige risico’s” oplevert.

Tevens plaatsten wij een artikel waarin de VP of product bij Calibra, Kevin Weil, zei dat Libra niet zo snel zal gaan groeien als Facebook.

Hij zei het volgende:

“Dit wordt niet iets dat zich verspreidt als een sociaal netwerk. Dit gaat niet het werk zijn van jaren maar van tientallen jaren, en het is de moeite waard om het te maken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!