Europese Unie geeft nogmaals aan Libra te blokkeren

De Europese Unie geeft nogmaals haar toezegging om de lancering van de Libra te blokkeren. Dit omdat zij van mening zijn dat dat het project “onbeheersbare of buitensporige risico’s” oplevert. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Een conceptdocument, dat aankomende vrijdag wordt besproken tijdens een vergadering van E.U. ministers van Financiën, stelt dat het alle opties open moet houden, inclusief het belemmeren van de ontwikkeling van de stablecoin.

Het document is een draft en is opgesteld door Finland. Naast het benadrukken dat het voorkomen van de ontwikkeling van het project een mogelijke maatregel blijft, stelt het document dat Libra, en soortgelijke initiatieven, “niet in de EU mogen beginnen”, totdat alle uitdagingen en risico’s zijn geïdentificeerd en zijn aangepakt.

Het is momenteel, door onduidelijkheden, nog niet mogelijk om definitieve conclusies te trekken over de vraag of en hoe het bestaande EU-regelgevingskader van toepassing is. Dit ondanks de twee vragenlijsten die de Europese Commissie al aan Facebook gepresenteerd heeft en die tot doel hadden meer informatie over het project te verzamelen.

Het document geeft verder aan dat Europese regelgevers en wetgevers nu snel moeten handelen, echter ook dat zij moeten zorgen voor het feit dat alle nieuwe regels gebaseerd zijn op ‘degelijk bewijs’ en ‘algemene principes’ die van toepassing zouden zijn op alle potentiële wereldwijde stablecoins.

Libra adoptie kan jaren, zo niet tientallen jaren duren

Eerder vandaag plaatsten wij al een bericht waarin de VP of product bij Calibra, Kevin Weil, aangaf dat de adoptie van Libra niet zo snel zal gaan als de adoptie van Facebook.

Hij zei:

“Dit wordt niet iets dat zich verspreidt als een sociaal netwerk. Dit gaat niet het werk zijn van jaren maar van tientallen jaren, en het is de moeite waard om het te maken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!