“Libra adoptie gaat jaren, zo niet tientallen jaren duren.”

Libra zal niet zo groot worden als Facebook. Dit zei, volgens een artikel van CNBC, de VP of product bij Calibra, Kevin Weil, op de Web Summit in Lissabon die dinsdag gehouden werd.

Hij zei het volgende:

“Dit wordt niet iets dat zich verspreidt als een sociaal netwerk. Dit gaat niet het werk zijn van jaren maar van tientallen jaren, en het is de moeite waard om het te maken.”

Weil beweerde verder dat de Libra Association en haar leden vastbesloten blijven, ongeacht de recente spraakmakende vertrekken van o.a. MasterCard, eBay, PayPal en Visa. De 21 eerste leden ondertekenden vorige maand een “formal charter” in Genève, Zwitserland. Hij zei ook dat Libra slechts een idee is dat 18 maanden geleden begonnen is, en het heeft nu al 21 leden en een “groep meer die betrokken willen zijn.”

Hij zei verder:

“Er zullen mensen zijn die zich niet op hun gemak voelen bij het gebruik van een door Facebook gebouwd financieel product. Dit is oke. Je hoeft nooit een Facebook-product te gebruiken om te profiteren van de grote voordelen van toegankelijkheid en lagere kosten van het Libra-ecosysteem.”

Weil herhaalde tevens de uitspraken van Zuckerberg en zei dat er andere portemonnee-opties beschikbaar zullen zijn dan Calibra en die zullen nog steeds kunnen profiteren van “de toegankelijkheid en lagere kosten van het Libra-ecosysteem.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!