Crypto Nieuws

Huawai tekent partnership met People’s Bank of China

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Multinationale telecommunicatie- en consumentenelektronica-gigant Huawei heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met de centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBoC).

Dit maakte Huawei op maandag 4 november via zijn WeChat-kanaal bekend. Volgens de verklaring woonde PBoC-vice-gouverneur, Fan Yifei, de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, tussen Huawei en het Digital Currency Research Institute van PBoC, bij.

De aankondiging vermeldde geen details over het feit of de samenwerking betrekking heeft op blockchain technologie, echter is het aannemelijk vanwege de laatste berichten vanuit het land.

Chinese digitale valuta

In juli van dit jaar gaf de CEO van Huawei al aan vindt dat China zijn eigen digitale valuta uit zou moeten geven. Hij zei dat China gemakkelijk een digitale valuta kan creëren met dezelfde waardepropositie als de Libra van Facebook. Hij voegde hieraan toe:

De kracht van een land is altijd sterker dan die van een groot internationaal bedrijf.”

China als eerst

Op 28 oktober gaf Huang Qifan, vice-voorzitter van China Center for International Economic Exchanges (CCIEE), aan dat hij vol vertrouwen is dat de centrale bank van China de race, omtrent de eerste CBDC, gaat winnen.

De opmerkingen van Qifan kwamen tijdens de Inaugural Bund Financial Summit van 2019 in Shanghai. Volgens het artikel is Qifan ontevreden over de huidige afhankelijkheid van de SWIFT- en CHIPS-betalingssystemen van de Verenigde Staten. Zijn klachten waren gebaseerd op zowel Amerikaanse sancties als op hun technische beperkingen. Hij zei:

“SWIFT is een verouderd, inefficiënt en duur betalingssysteem. Sinds de oprichting van SWIFT, 46 jaar geleden, is de technologie langzaam bijgewerkt en is de efficiëntie relatief laag.”

President roept om de adoptie van blockchain

President Xi Jinping heeft onlangs zijn land opgeroepen om de adoptie van blockchain technologie te versnellen, tijdens een sessie van het Politburo-comité. Hij zei:

“We moeten blockchain als een belangrijke doorbraak nemen voor onafhankelijke innovatie van kerntechnologieën, de hoofdrichtingen verduidelijken, investeringen vergroten, ons richten op een aantal sleuteltechnologieën en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN