Bitcoin stijging komt wellicht door de Chinese president

We hebben allemaal vast wel meegekregen dat Bitcoin (BTC) gestegen is naar $8550. De mogelijke oorzaak hiervan is een oproep van de Chinese president Xi Jinping om de acceptatie van blockchain technologie te versnellen. Xi maakte opmerkingen tijdens een sessie van het Politburo Comité over blockchain technologie trends op 24 oktober.

Blockchain is cruciaal

Het Politburo Comité is een comité dat bestaat uit de top van de Communistische Partij van China.

Xi benadrukte dat de implementatie van geïntegreerde blockchain technologieën cruciaal is voor het bevorderen van technologische innovatie en transformerende industrieën.

Hij zei tegen de commissie:

“We moeten blockchain als een belangrijke doorbraak nemen voor onafhankelijke innovatie van kerntechnologieën, de hoofdrichtingen verduidelijken, investeringen vergroten, ons richten op een aantal sleuteltechnologieën en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen.”

Verrassende omslag

De drang van Xi naar een grotere acceptatie van blockchain komt als een verrassing, vanwege de achtergrond van het land met betrekking tot cryptocurrencies. Zo werden in 2017 ICO’s en beurzen verboden in het land. Tevens zijn er geruchten over een verbod op crypto-mining.

Het land is echter wel, naar verluidt, druk bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale valuta (CBDC).

Mark Zuckerberg verwees al naar de dreiging van Chinese superioriteit in de digitale valuta, in een poging om Amerikaanse wetgevers te overtuigen van zijn Libra project.

Hij zei:

“China is snel op weg om een ​​soortgelijk idee in de komende maanden te lanceren. We kunnen hier niet blijven zitten en aannemen dat, omdat Amerika vandaag de leider is, het altijd de leider zal blijven als we niet innoveren.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!