Azure Blockchain Tokens

Microsoft lanceert Azure Blockchain Tokens

Microsoft wil blockchain-tokens in de cloud ontwikkelen net zo eenvoudig maken als het aansluiten van een printer. Dat zegt Marley‌ ‌Gray, hoofdarchitect bij ‌Microsoft, na de aankondiging van vandaag van het Azure Blockchain Tokens-platform.

Het platform

Aangekondigd op de Microsoft Ignite-conferentie in Orlando (Florida) kunnen bedrijven met dit platform kiezen uit een groeiend aantal sjablonen voor het bouwen van tokens, die voldoen aan het Token Taxonomy Initiative (TTI). Dit is een standaard push en enterprise consortium, onder leiding van Gray.

Tot nu toe zijn er een aantal TTI-conforme tokens gebouwd voor gebruik, zoals loyaliteitsbeloningen, of om softwareteams te stimuleren om de gestelde doelen te bereiken, etc.

Dit zegt Microsoft zelf over het platform:

“Azure Blockchain Tokens-platform maakt het inzetten en beheren van standaardtokens eenvoudiger dan ooit. Het is gebaseerd op de normen die zijn ontwikkeld door het Token Taxonomy Initiative, een open consortium van leiders in de blockchain-industrie. Gebruik vol vertrouwen tokens over blockchain-netwerken in Azure, waarbij u kunt kiezen uit een groeiend aantal, door Microsoft en partners, ontwikkelde sjablonen die initiative-compliant zijn.”

Marley Gray zei het volgende:

“We creëren een platform in de cloud waar elke token, binnen het TTI-kader, een plek krijgt. Dus je kunt applicaties bouwen waar je tokens wilt gebruiken, bijvoorbeeld in Dynamics, SAP, applicaties in de (Microsoft) Office-suite of in een ander bedrijfsautomatisering proces.”

Net zo makkelijk als het aansluiten van een printer

Net zoals printers ooit lastig waren om in te stellen, met een mengelmoes van printertypen en hun respectieve apparaatspecifieke stuurprogramma’s, zegt Gray dat ondernemingsgerichte crypto-tokens momenteel aan dezelfde valkuilen lijden.

Hij zei het volgende tegen CoinDesk:

“Je kunt (nu) een printer of elk type apparaat kopen en gewoon aansluiten en het werkt. Het is dezelfde analogie hier voor tokens en dat is wat we bouwen in Azure.”

Sjablonen

Het Azure Blockchain Tokens-platform wordt uitgebracht met een groot aantal voorbeeldtokens.

Ze variëren van Hyperledger Fabric FabToken (IBM), BOND token (Santander) tot een REWARD token (Intel en ConsenSys) en meer.

Een woordvoerster van de Enterprise Ethereum Alliance (EER), waar Gray de symbolische taxonomie begon, zei dat hoewel deze voorbeelden nog niet in commerciële productie zijn, alle specificaties beschikbaar zijn om te downloaden.

Gray wilde er verder op wijzen dat Azure Blockchain Tokens niet alleen ‘iets van Microsoft’ is.

“Dit omvat IBM, R3, Digital Asset. We zijn partners met hen allemaal.”

Hij gaf verder aan dat er “overdraagbaarheid” gerealiseerd moet worden, afhankelijk van de infrastructuur die mensen nodig hebben.

Hij concludeerde:

“De industrie heeft geleden onder de IBM versus Microsoft strijd, Hyperledger versus Ethereum, enzovoort. We proberen die barrières weg te nemen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN