Cardano

New Balance gaat de Cardano blockchain gebruiken

CEO Charles Hoskinson van Cardano (ADA), heeft bekendgemaakt dat New Balance de Cardano blockchain gaat gebruiken om zijn producten te helpen authenticeren. Dit meldde Cryptobriefing op 28 september.

Cardano en het modemerk New Balance zijn van plan het programma wereldwijd uit te rollen. Echter zit het op dit moment nog in een proeffase. Hoskinson maakte de aankondiging van de samenwerking bekend tijdens Cardano’s 2e jubileumevenement op de Cardano-top in Plovdiv.

New Balance is wereldwijd een van de toonaangevende merken in sportschoenen. Het personeelsbestand is wereldwijd verdubbeld tot meer dan 8.000 met een omzetstijging van $2,7 miljard in 2013 tot $4,1 miljard vorig jaar. De onderneming is de officiële kitwear-leverancier van Liverpool FC in de Premier League.

Waarom wilt New Balance blockchain gebruiken?

De reden dat New Balance blockchain gaat gebruiken gaat samen met het feit dat het bedrijf heeft geklaagd over een aantal ‘merken’ dat hun imago en branding ‘kopieert’. Zo kende de Chinese rechtbank in 2017 een schadevergoeding toe aan New Balance. Dit was maar liefst een bedrag van $1,5 miljard. Een lokaal bedrijf zou schoenen verkopen onder de naam ‘New Boom’ en had het logo van New Balance gekopieerd.

Andere bedrijven die al Blockchain gebruiken

Ook in het verleden besloten bedrijven met blockchain te werken. Meer weten? Hieronder vind je enkele artikelen van ons.

  • Indiase e-commerce gigant werkt samen met logistiek blockchain bedrijf. Klik hier!
  • Walmart verplicht productleveranciers blockchain-technologie. Klik hier!
  • Oxfam lanceert Blockchain Rijst Tracker in Cambodja. Klik hier!

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN