Oxfam lanceert Blockchain rijst tracker in Cambodja

De internationale organisatie Oxfam heeft op 15 november officieel de blockchain supply chain oplossing gelanceerd voor Cambodjaanse rijst. Dit meldde de Cambodjaanse krant Khmer Times. BlocRice wil smart contracts gebruiken om veiligheid en transparantie te bieden in Nederland tussen rijsttelers en kopers. Momenteel is het project in ontwikkeling en zou tegen 2022 uitgebreid moeten zijn tot 5.000 boerderijen. Het project is gericht op het testen van blockchain technologie en smart contracts, een digitaal arbeidscontract tussen primaire producent, Cambodjaanse rijstexporteur en retailer in Europa. Met als doel om de leveringscondities en levensonderhoud van de boeren te verbeteren, volgens een informatiebrochure van Oxfam. De verhoogde automatisering en zichtbaarheid van zelfstandige boeren zouden hen één voor één in staat moeten stellen om hogere prijzen vast te stellen en economische nadelen te vermijden. Khmer Times citeerde Solinn Lim, locale directeur van Oxfam in Cambodja: “BlocRice bevordert het gebruik van dergelijke digitale contracten als hulpmiddelen voor sociale en economische empowerment”. Lim voegde hieraan toe:
“De toepassing van blockchain technologie zal naar verwachting de onderhandelingskracht van kleinschalige boeren in hun rijstwaardeketens verbeteren. Dit terwijl zij meestal juist slechte primaire producenten zijn.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!