Walmart verplicht productleveranciers blockchain technologie

De Amerikaanse Retail gigant Walmart en zijn dochterbedrijf Sam’s Club verplichten leveranciers van bladgroenten om op basis van blockchain-technologie een boer-tot-winkel volgsysteem te implementeren. Dit meldde Reuters op 24 september.

Het volledige traceerbaarheidssysteem is gebaseerd op gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). Dit systeem zal ontwikkeld worden door het grote IBM. Volgens het rapport zal Walmart tegen september 2019 van zijn leveranciers eisen om blockchain-technologie te implementeren.

De vicepresident van Voedselveiligheid, Frank Yiannas, gaf aan dat Walmart een soortgelijk traceerbaarheidssysteem nodig zal hebben “voor andere leveranciers van fruit en verse groenten in het volgende jaar”. Walmart zei tegen Bloomberg dat meer dan 100 bedrijven verplicht zullen zijn de blockchain-service van IBM te implementeren.

Walmart beweert dat de implementatie van blockchain-technologie de efficiëntie enorm zal verbeteren. Frank Yiannas voerde een traceerbaarheid experiment uit met het huidige systeem. Dit deed hij met gesneden mango’s en vroeg zijn werknemers om dat product terug te traceren naar een boerderij. En zei als volgt:

“Het kostte ze bijna zeven dagen, omdat de methoden voor het hedendaags volgen van producten verouderd zijn. Met blockchain-technologie duurt dit proces slechts 2,2 seconden.

Ziektes

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse centra voor Disease Control and Prevention (CDC) in overleg met Walmart besloten om de traceerbaarheid van producten te verbeteren, zodat gezondheidsfunctionarissen ziektes die uit vergiftigd voedsel ontstaan kunnen, volgen en beheren.

Vijf mensen stierven eerder dit jaar en tientallen anderen werden opgenomen in het ziekenhuis in een uitbraak van het E. Coli-virus in de Verenigde Staten. De CDC schatte dat in totaal meer dan 200 mensen besmet waren.

Patenten

Pas geleden diende Walmart technologie gerelateerde patenten in voor verschillende blockchain-applicaties, waaronder de verbetering van veilige leveringen, methoden voor het beheer van slimme apparaten en een informatiesysteem voor de gezondheidszorg. Walmart en negen andere bedrijven hebben in juni samen met IBM een blockchain-gebaseerd systeem uitgebracht voor het volgen van voedsel via de supply chain wereldwijd.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!