Aventus kondigt Ethereum protocol aan om ticketindustrie te verbeteren

Aventus, het op digitale activa gerichte blockchain-gebaseerde protocol, maakte zijn volgende codeversie Aventus Classic bekend. Het doel is om een eerlijke en transparante ticketindustrie te creëren. Dit meldde het project in een blogpost op 12 september.

In de blogpost kondige Aventus de release aan van Aventus Classic, een volledig gedecentraliseerd open-source Ethereum-gebaseerd ticketingprotocol. Aventus classic is ontworpen om fraude te stoppen en meer transparantie te bieden aan de evenemententicketmarkt. De aankondiging gaat verder:

“Deze release markeert onze eerste echte stap in de omgang met de open-sourcecommunity, aangezien Aventus Classic nu open staat voor bijdragen van iedereen en niet langer uitsluitend zal worden ontwikkeld door officiële partners van de Aventus Protocol Foundation.”

De release van het nieuwe ticket-protocol valt samen met een $15.000 prijzenwedstrijd voor blockchain-ontwikkelaars. In samenwerking met The Satoshi Awards wordt ontwikkelaars gevraagd een blockchain-gebaseerd ticketsysteem te bouwen. De winnaar van de wedstrijd wint $15.000 ter waarde aan Ethereum. De winnende versie wordt medio 2020 gepresenteerd tijdens The Satoshi Awards.

Steve Ellis, CEO en oprichter van The Satoshi Awards, heeft aangegeven het geweldig te vinden om samen te werken met Aventus. Daarnaast is het erg interessant om de open-sourcecommunity te betrekken bij het bouwen van het ticketsysteem met Aventus als back-end. Hij voegde toe:

“We zijn verheugd om te zien dat de inzendingen binnenkomen en kunnen geen betere manier bedenken om onze tickets te beheren dan via blockchain. Vooral met oog op het bevorderen van vertrouwen, transparantie en innovatie.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!