Bitcoin koers

Bitcoin Update door CryptoMichaël (2-9)

Een relatief saaie week was het afgelopen week voor de Bitcoin koers. Vrijwel geen volume en ook vrijwel geen bewegingen konden we bespeuren, maar zal dat deze week ook weer zo zijn? Tijd voor een analyse. Op het moment van schrijven hanteert de koers van Bitcoin een prijs van $9,825 op Coinbase.

Weekchart (W) – Bitcoin

Over het algemeen is dit nog steeds het belangrijkste perspectief om naar te kijken. Gedurende de afgelopen bullmarkt hebben we gezien dat de 21 Exponential Moving Average op de Weekly een belangrijke steun en indicator betrof. Afgaande van dat gegeven zou de markt niet lager moeten gaan dan $9,000 (dit zou theoretisch wel kunnen, maar de weekly close zou boven de 21 EMA moeten zijn). Wat er wel valt te zien op het wekelijkse timeframe, is een mooie correctie van de eerste opwaartse beweging naar $14,000, een correctie welke ook talloze malen in de voorgaande bullmarkt gezien is van tussen de 30 en 40%.

Dagchart (D) – Bitcoin

Afgaande op deze chart zien we dat Bitcoin weer een mooie bounce heeft gemaakt op het groene steungedeelte. Echter, de oude support van $9,800-10,000 wordt op dit moment getest of het weerstand kan worden. Dit zou een signaal betekenen dat er mogelijk nog een test neerwaarts gedaan moet worden, alvorens we weer omhoog kunnen kijken. Ook valt er een ‘falling wedge’ te bespeuren.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Duidelijk valt te bespeuren dat er hier een falling wedge constructie is, maar ook dat Bitcoin zich op dit moment in het oude steungebied begeeft en dit aan het testen is op weerstand.

Een bullish scenario zou zijn dat Bitcoin hier naar boven breekt (het liefst boven $10,000) om vervolgens het rode gedeelte als support te gaan zien. Dan zou de koers weer richting de $11,000 kunnen kijken.

Een bearish scenario zou zijn dat we dit niveau als weerstand gaan zien, alvorens wij weer verder naar beneden naar het $9,000-9,200 gaan kijken voor een test daar op de 21 EMA.

De belangrijkste weerstandsniveaus:

  • $9,800/10,000 – Het oude steunniveau dat nu getest wordt als weerstandsniveau.
  • $10,700/10,900 – Dit hele gebied is een belangrijke weerstand om doorheen te breken als eerste. Mochten we daar doorheen komen, dan kunnen we verder omhoog kijken.
  • $11,600/11,700 – Het volgende niveau na $10,700-10,900.
  • $12,800 – Hoogste weerstandsgebied (ook kan beargumenteerd worden dat dit $14,000 is).

Supportniveaus;

  • $9,400 – Belangrijk steunniveau waar er nu al drie maal een bounce op is geweest. Mocht hij weer getest worden, dan is het aannemelijk dat we een neerbraak naar beneden verwachten.
  • $9,000 – Het gebied rond de 21 EMA dat getest kan worden als steun en een belangrijke graadmeter was voor de bullmarkt in 2016-2017.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Conclusie

Concluderend, mochten we een test gaan zien van de 21 EMA en mocht deze hem houden, dan hebben we wederom een mooie graadmeter voor een bullmarkt binnen en kunnen we gaan kijken naar een kopie van 2016. Deze test was namelijk nodig om altcoins te laten bewegen en ook mee te laten gaan met Bitcoin. Voor de gemiddelde investeerder in crypto zou het ook erg aangenaam zijn als de altcoins een beweging gaan laten zien.

Bedankt voor het lezen weer en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN