Bitcoin koers

Bitcoin betalingen 6x goedkoper voor gemeenten

Evan Kuhn, mede-oprichter van de in Toronto gevestigde cryptocurrency exchange Coinberry, gaf aan dat het aannemen van Bitcoin (BTC) voor belastingen efficiënter is dan het gebruik van bankpas betalingen. Dit meldde Mansion Global op 22 augustus.

In juli werd Richmond Hill de tweede gemeente van Ontario die Bitcoin goedkeurde als een betalingsoptie voor onroerendgoedbelastingen, volgens stadsfunctionarissen. Een digitaal valutaplatform, Coinberry, zal de betalingen voor de stad, die deel uitmaakt van het grotere Toronto-gebied, verwerken.

Kuhn verklaart dat zijn onderneming veel lagere prijzen gebruikt dan bankinstellingen hun klanten opleggen. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Een creditcardmaatschappij brengt 3% kosten in rekening. Onze vergoeding is 0,5%, dus dat is een stuk voordeliger voor de gemeenten.”

Coinberry werkt als tussenpersoon en verwerkt de onroerende voorheffing betalingen. Dit komt omdat de gemeenten geen cryptocurrencies mogen houden of accepteren vanwege hun volatiliteit. Wanneer iemand een betaling doet, wordt dit per direct door Coinberry omgezet in Canadese dollars. Vervolgens betalen zij het bedrag aan de gemeenten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN