Bakkt begint met het testen van Bitcoin (BTC) futures

Het langverwachte platform van Intercontinental Exchange (ICE), genaamd Bakkt, is eindelijk begonnen met het testen van BTC-futures contracten. Dit volgens een officiële tweet die op maandag 22 juli geplaatst werd.

De tweet geeft aan dat het platform vanaf 22 juli gebruikers acceptatie is gestart voor het testen van Bitcoin futures.

Bakkt heeft verschillende vertragingen ondervonden met betrekking tot de lancering toen toezichthouders, zoals de Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten, de nalevingsprocedures van het platform en het mogelijke effect daarvan op de markten onderzochten. Echter in juni gaf COO Adam White het volgende aan:

“Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt de tests voor gebruikersacceptatie initiëren voor de Bitcoin-futures, die op ICE genoteerd en verhandeld zal worden en goedgekeurd zijn door ICE Clear US.

White zei toen dat de introductie van Bitcoin-futures zal helpen om meer institutionele deelname in de crypto-markt te realiseren.

De Bitcoin-futures van Bakkt worden fysiek geleverd via een proces dat warehousing wordt genoemd, dat naar verluidt goed zal zijn vanuit een prijs oogpunt, maar enige bezorgdheid bij regelgevers veroorzaakt.

Vorige week voorspelde Sam Doctor, de managing director en quant strategist bij Fundstrat Global Advisors, dat de volledige futureshandel op Bakkt dit kwartaal zal worden gelanceerd. Hij zei:

“Er lijkt een kritische massa adoptanten klaar te staan ​​om aan boord te komen op dag 1 van de lancering van Bakkt, waarbij het verkoopteam grip krijgt op makelaars, marktmakers, prop trading bureaus en liquiditeitsverschaffers.”

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!