Bakkt Bitcoin Futures

Bakkt start op 22 juli met testen

Het langverwachte institutionele cryptocurrency investeringsplatform, Bakkt, heeft ons eindelijk een datum gegeven. De exchange gaat namelijk op 22 juli hun fysiek afgeleverde Bitcoin (BTC) futures contracten testen. Dit kondigde het bedrijf aan in een blogpost die op donderdag 13 juni geplaatst werd.

In de post gaf COO Adam White het volgende aan:

“Op 22 juli, twee dagen na het 50-jarig jubileum van Apollo 11, zal Bakkt de tests voor gebruikersacceptatie initiëren voor de Bitcoin-futures, die op ICE genoteerd en verhandeld worden en goedgekeurd zijn bij ICE Clear US.

Dit is geen kleine stap. Deze lancering zal een nieuwe standaard introduceren voor de toegang tot crypto-markten. In vergelijking met andere markten blijft institutionele deelname aan crypto beperkt door beperkingen, zoals marktinfrastructuur en wettelijke zekerheid. Dit resulteert in lagere handelsvolumes, liquiditeit en prijstransparantie dan meer gevestigde markten zoals ICE’s Brent Crude futures-contract, dat wereldwijde vertrouwen heeft op het gebied van het vaststellen van de wereldprijs voor ruwe olie.”

Het is natuurlijk een ludieke actie om de Apollo 11 maanlanding te verbinden aan de lancering van het platform. Tegelijkertijd zal CBOE, de allereerste aanbieder van Bitcoin futures, stoppen met het aanbieden van contracten, wanneer de laatste contracten (later deze maand) afgewikkeld zijn.

Op 25 september 2018 kondigde Bakkt al aan dat het fysiek afgewikkelde Bitcoin futures contracten zou gaan aanbieden, echter hebben zij door verschillende factoren vertraging opgelopen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN