Ron Paul is een voorstander van cryptocurrency

Ron Paul is een voormalig Republikeins congreslid en voorstander van crypto en blockchain technologie. Hij vindt cryptocurrency een geweldig idee en denkt vooral dat het gereguleerd moet worden om fraude te voorkomen. Dit zei hij in een interview met CNBC op maandag 15 juli.

“Ik weet niet wat er met cryptocurrency gaat gebeuren, maar ik vind het een geweldig idee. Ik heb maar één voorwaarde en dat is: Geen fraude! De overheid zal hier ook een rol in moeten gaan spelen.”

Hij vergelijkt cryptocurrency met een oeroud handelsproduct, namelijk goud. Beide concurreren volgens hem namelijk met fiat.

“Overheden zijn nooit blij geweest met concurrentie tegen de fiat dollar. Producten zoals goud en zilver kan je volgens hen nergens voor gebruiken.”

Ron Paul heeft eerder al laten weten dat hij bezorgd is over het feit dat er over het algemeen weinig steun is voor Bitcoin en cryptocurrencies. Desondanks blijft hij positief ingesteld.

“Ik denk niet dat de dollar stand zal houden. Geen enkele fiat-valuta zal voor altijd blijven bestaan. Uiteindelijk vernietigen ze zichzelf allemaal. De wereld is overspoeld met fiat-valuta. Allemaal gemaakt van papier. De enige reden waarom de dollar momenteel standhoudt is omdat het alleen hoeft te concurreren tegen de Euro en de Yen. Die zijn blijkbaar ook niet goed.”

Eerder vandaag publiceerden wij een artikel waarin de mede-oprichter van Fundstrat Global Adviseurs, Thomas Lee, zijn mening gaf over de Bitcoin pullback en het positieve aspect hiervan. Ook zijn zorgen over de afname van Google-zoekopdrachten rondom Bitcoin kwamen aan het licht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!