Thomas Lee van Fundstrat: ‘Bitcoin pullback is positief’

Mede-oprichter van Fundstrat Global Adviseurs, Thomas Lee, postte op 14 juli een tweet over de recente Bitcoin (BTC) pullback en het positieve aspect hiervan. Ook zijn zorgen over de afname van Google-zoekopdrachten rondom Bitcoin kwamen aan het licht.

“Ik denk dat het verlaagde aantal Bitcoin zoekopdrachten een goed teken is. Het betekent dat de opkomst van Bitcoin niet samengaat met een grote hype.”

Grote afname van zoekopdrachten

Volgens de zoekopdrachtenanalyse van Google Trends, zijn de Google zoekopdrachten voor Bitcoin vanuit de Verenigde Staten met ongeveer 45% afgenomen sinds de piek van eind juni.

Changpeng Zhao, CEO van cypto-exchange Binance, vertelde in een interview met Bloomberg op 12 juli dat de recente opleving voornamelijk werd aangestuurd door particuliere beleggers. Deze groep is verantwoordelijk voor ongeveer 60% van het totale handelsvolume. Zhoa gaf ook aan dat er geen groei heeft plaatsgevonden van instellingen. “Het aantal nieuwe instellingen is nog niet enorm gegroeid in 2019.”

Margehandel als aanjager

Bloomberg suggereerde tijdens het interview dat margehandel een andere aanjager is van de recente groei. Binance heeft namelijk margehandelsfuncties geïmplementeerd, waarmee handelaren de bestaande tegoeden als onderpand kunnen gebruiken. Ze kunnen hiermee zowel long- als shortposities op crypto-assets openen. Zhoa bevestigde deze ontwikkeling met de volgende uitspraak:

“Tegen het einde van het jaar zal de marge door veel mensen gebruikt worden. Het is veilig om te gebruiken en zal voor meer handelsvolume en hogere volatiliteit zorgen. “

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!