Tether creëert per ongeluk 5 miljard tokens en vernietigd deze direct

Whale Alert is een Twitter-account dat zich bezig houd met het rapporteren van grote cryptocurrency-transacties. Op 13 juli hebben zij gemeld dat er 50 miljoen USDT-tokens zijn overgemaakt van de exchange Poloniex naar de Tether Treasury via het Omni-protocol op de Bitcoin (BTC) blockchain. Vervolgens heeft Tether Treasury 5 miljard USDT-tokens op de Tron-blockchain gecreëerd en vervolgens werden deze direct weer vernietigd.

Vervolgens creëerde Tether nog eens 50 miljoen USD op dezelfde blockchain, vernietigde nogmaals 4,5 miljard USD tokens en maakte uiteindelijk 50 miljoen op Tron gebaseerde USDT-tokens over naar een wallet die waarschijnlijk ook van Poloniex is.

Tether CTO, Paolo Ardoino, geeft als verklaring dat zij 50 miljoen Omni-gebaseerde USDT-tokens wilden sturen naar de Tron-blockchain, maar ergens in het proces is een fout gemaakt met de decimalen.

Poloniex bevestigd dit en zegt:

“Paulo heeft gelijk, het gebeurde tijdens een blockchain swap die Poloniex wilde uitvoeren met behulp van Tether. Er is per ongeluk een verkeerd aantal USDT tokens gemaakt en het probleem is inmiddels dus ook weer opgelost.”

In april van dit jaar lag de stablecoin exploitant nog onder vuur. Tether werd namelijk beschuldigd van het drukken van geld om om een ​​verlies van $850 miljoen te dekken van Bitfinex. Tether gaf toen aan dat de beschuldigingen onjuist zijn en dat ze vol zitten met onjuiste informatie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!