Duitse minister

Duitse Centrale Bank: Cryptocurrencies vormen geen bedreiging

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Burkhard Balz, vertegenwoordigder van de Centrale Bank van Duitsland, zei tijdens een toespraak voor het Europees Parlement dat cryptocurrencies geen bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit. Dit volgens een post die op dinsdag 9 juli op de website van de Duitse bank gepubliceerd werd.

Burkhard verklaarde het volgende:

“Cryptocurrencies vormen momenteel geen bedreiging voor de monetaire of financiële stabiliteit.”

Verder merkte hij ook op dat er gevallen kunnen voorkomen die buiten de macht van toezichthouders vallen of dat er geen internationale standaarden voor die gevallen zijn. Hij waarschuwde ook dat elke toename in de populariteit van cryptocurrencies nauwkeurig moet worden gecontroleerd.

Toch sprak hij ook hoge verwachtingen uit voor wat deze digitale transformatie teweeggebracht. Hij zei:

“We hebben het niet over een evolutie (bankieren die zich aanpassen aan de behoeftes van deze digitale generatie), echter hebben we het over een echte verstoring, die de financiële sector definitief kan veranderen.”

In een bericht dat gisteren op onze website geplaatst werd, gaf de Europese Centrale Bank aan dat zij er nog niet aan denken om Bitcoin (BTC) op te nemen in hun reserves.

Tevens plaatsten wij maandag een bericht waarin een bestuurslid van de Europese Centrale Bank zei dat financiële regelgevers snel zullen moeten handelen om zich voor te bereiden op de stablecoin van Facebook.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN