Europese Centrale Bank gaat Bitcoin niet opnemen in reserves

De Europese Centrale Bank (ECB) benadrukte op 9 juli nogmaals hun afwijzende houding tegenover Bitcoin (BTC) en weigert het als een valuta te erkennen. Dit werd duidelijk in een Q&A sessie met de bank en werd beschreven in een artikel dat op woensdag 10 juli op Cointelegraph geplaatst werd.

Als onderdeel van het reguliere interactieve Twitter-programma van de bank (#AskECB), zei de bank dat het geen plannen had om Bitcoin toe te voegen aan zijn reserves.

De bank reageerde als volgt:

“Bitcoin is geen valuta, het is eerder een activa en het is erg volatiel.”

Dit antwoord kan echter niet als verrassend worden gezien omdat de ECB al meerdere keren geuit heeft dat zij niet positief tegenover cryptocurrencies staan. Zo plaatsten wij in september 2018 al een bericht waarin de bank aangaf dat het ze nog niet bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency en dat de technologie meer ontwikkeling nodig heeft.

Tevens meldde wij vorige week dat het bestuurslid van de Europese Centrale Bank, Benoit Coeure, aangaf dat financiële regelgevers snel moeten handelen om zich voor te bereiden op de stablecoin van Facebook (Libra).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!