Amazon, Google en Netflix zullen ook gaan komen met eigen cryptocurrency, aldus de Winklevoss tweeling

Tyler en Cameron Winklevoss verwachten dat in 2021 bijna alle FANG-ondernemingen al gebruik zullen maken van cryptocurrencies. FANG verwijst naar de grootste 4 ondernemingen op het internet namelijk: Facebook, Amazon, Netflix en Google. Dit gaven de gebroeders aan in een interview met CNBC dat op 10 juli gepubliceerd werd.

“Onze voorspelling is dat elke FANG-onderneming binnen de komende twee jaar een eigen cryptocurrency-project zal ontwikkelen.”

Libra is officieel nog niet gelanceerd en toch zijn er al wetgevers in de VS die hun ongenoegen hebben geuit. Ze zijn voornamelijk bezorgd dat Libra het potentieel heeft om het banksysteem te omzeilen en dat zal natuurlijk leiden tot een verlies in inkomsten. 

De gebroeders Winklevoss overwegen Libra ook beschikbaar te maken om te verhandelen op hun eigen platform, genaamd Gemini.

“Het feit dat Facebook en waarschijnlijk andere FANG-bedrijven hun eigen digitale valuta gaan creëren, bevestigt het idee dat cryptocurrency hier is om te blijven.”

Hoewel cryptocurrencies steeds populairder worden onder grote ondermingen, zoals Facebook, heeft de Europese Centrale Bank gisteren aangegeven dat zij er nog niet aan denken om Bitcoin (BTC) op te nemen in hun reserves.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!