Grote Braziliaanse bank gaat Tezos-blockchain gebruiken voor STO’s

De op vier na grootste bank van Brazilië, BTG Pactual, heeft zijn plannen aangekondigd om STO’s te gaan aanbieden met een potentiële waarde van $1 miljard. Dit volgens een nieuwsbericht dat op woensdag 4 juli op CoinDesk geplaatst werd.

De bank gaat, naar verluidt, gebruik maken van de Tezos-blockchain en zal gaan samenwerken met Dalma Capital (een vermogensbeheerder die in Dubai gevestigd is).

In een persbericht van beide bedrijven kwam naar voren dat ze het Tezos-netwerk gaan gebruiken voor de verkoop van digitale effecten. Met deze deal hopen de organisaties, door middel van sales pipelines, meer dan $1 miljard binnen te halen.

Één van deze projecten is het vastgoedbedrijf ReitBZ (eigendom van BTG Pactual). Verder zouden er een verscheidenheid aan traditionele en alternatieve beleggingen bij betrokken worden.

Over waarom de Tezos-blockchain gebruikt zal worden, zei Zachary Cefaratti, CEO van Dalma Capital, het volgende:

“We zien Tezos als één van de belangrijkste protocollen voor de snelgroeiende STO-markt en we kijken er naar uit om toekomstige dealflow op de Tezos-blockchain vast te leggen.”

Tim Draper, CEO en oprichter van Draper Associates en tevens stakeholder van Tezos, zei:

“We zijn verheugd dat BTG Pactual en Dalma Capital gebruik gaan maken van de Tezos blockchain. Wij geloven in het Tezos-project en we zien een sterke use-case voor effect-tokens.”

In februari plaatsten wij al een bericht waarin ReitBZ werd aangekondigd. ReitBZ maakt nu echter nog gebruik van de Ethereum-blockchain en zal dus switchen naar de blockchain van Tezos.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!