De grootste investeringsbank van Zuid-Amerika lanceert eigen security token

De grootste investeringsbank van Zuid-Amerika, Banco BTG Pactual SA, brengt zijn eigen op blockchain-gebaseerde security token uit. Dit meldde Bloomberg op 21 februari. BTG is van plan om $15 miljoen op te halen via een eerste aanbod. De token zal ‘ReitBZ’ heten en de bank in staat stellen om haar vastgoedactiviteiten aan internationale investeerders aan te bieden tegen lagere kosten dan met traditionele middelen. Andre Portilho, BTG’s partner die verantwoordelijk is voor het project, zei dat de bank de technologie achter cryptocurrency enkele jaren geleden begon te onderzoeken en zei daarop het volgende:
“Bitcoin (BTC) en andere valuta werden te volatiel, maar we zagen een kans met deze token om iets nieuws te proberen.”
Investeerders kunnen de token kopen via een digitaal platform met behulp van Gemini Dollar. Dit is een stablecoin uitgegeven door een onderneming opgericht door Cameron en Tyler Winklevoss en gekoppeld aan de Amerikaanse dollar of Ether. In september 2018 kondigde Grupo XP, de grootste effectenmakelaar in Brazilië, zijn plannen aan om de crypto-ruimte te betreden. Met als doel om een exchange te lanceren voor Bitcoin en Ethereum (ETH), genaamd XDEX. Benchimol gaf aan dat hij, ondanks dat hij het liever niet zo had gezien, zich toch verplicht voelde om deze markt te betreden. Hij merkte dat zijn bedrijf de crypto markt werd ingeduwd door de populariteit van cryptocurrencies door investeerders. 3 miljoen Brazilianen zijn blootgesteld aan Bitcoin, vergeleken met slechts 600.000 die op de aandelenmarkt beleggen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!