Gouveneur Reserve Bank of Australië waarschuwt voor Libra

Gouverneur van de Reserve Bank of Australia (RBA), Philip Lowe, waarschuwt dat Libra in de nabije toekomst mogelijk geen mainstream adoptie zal gaan krijgen. Dit volgens een publicatie van Cointelegraph die op zaterdag 22 juni geplaatst werd.

Cointelegraph citeert Lowe als volgt:

“Er is veel water onder de brug voordat het voorstel van Facebook iets wordt dat we vaak gaan gebruiken. Er zijn veel regelgevingsproblemen die moeten worden aangepakt en ze moeten ervoor zorgen dat er een solide business case is. Dus tot die tijd moeten voorzichtig zijn, voordat we conclusies trekken.”

Er wordt ook gezegd dat Lowe in 2017 kritiek heeft geuit op Bitcoin (BTC). De RBA-gouverneur zou hebben geklaagd over de ‘speculatieve manie’ en zei dat er waarschijnlijk meer criminelen aangetrokken werden dan consumenten.

Tevens geeft Lowe nu aan dat hij denkt dat cryptocurrencies niet voor levensvatbaar zijn in Australië, vanwege de bewezen werkbaarheid van het bestaande elektronische betalingssysteem in het land.

Hij merkte op:

“Ik heb lang gedacht dat een soort cryptocurrency in Australië niet van de grond zou komen, omdat we al een zeer, zeer efficiënt elektronisch betalingssysteem hebben waarmee iemand binnen vijf seconden bankbetalingen kan doen aan een ander persoon op basis van zijn telefoonnummer.”

Op 21 juni bracht de RBA een rapport uit, getiteld ‘Cryptocurrency: Ten Years On’, met de conclusie dat cryptocurrencies geen massa adoptie zou gaan bereiken in Australië.

“Dit artikel onderzoekt waarom Bitcoin waarschijnlijk geen veelgebruikte betaalmethode in Australië zal worden en vat samen hoe andere cryptocurrencies hebben geprobeerd om enkele van de tekortkomingen van Bitcoin aan te pakken, zoals de volatiliteits- en schaalbaarheidsproblemen.”

Afgelopen week hebben wij al meerdere artikelen gewijd aan Libra, en de reacties van de wereld op Libra, op onze website. Zo hebben wij afgelopen week een artikel gewijd aan al deze reacties (lees het artikel hier).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!