Europol cryptocurrency-conferentie Den Haag highlights

De wetshandhavingsinstantie van de EU, Europol, heeft van 12 t/m 14 juni zijn zesde cryptocurrency-conferentie gehouden. De conferentie is, naar verluidt, het grootste crypto-evenement over wetshandhaving in Europa. Dit volgens een persbericht van Europol dat op vrijdag 14 juni gepubliceerd werd.

Tijdens deze conferentie, die gehouden werd in Den Haag en georganiseerd werd door het Europese Cybercrime Centre van Europol (EC3), werd er onder andere gesproken over de mogelijkheden om samenwerkingen op te zetten tussen wetshandhavingsinstanties en de private sector om cryptocurrency criminaliteit beter te voorkomen, te detecteren en om het terugkrijgen van verloren bezittingen te ondersteunen.

De experts die aanwezig waren, deelden hun onderzoekservaring en technieken om phishing, diefstallen van fondsen en gedistribueerde denial-of-service afpersing te bestrijden. Daarnaast onthulde Europol de huidige ontwikkeling van een cryptocurrency-tracing-game, die is ontwikkeld in samenwerking met CENTRIC (Centre of Excellence in Terrorism, Resilience, Intelligence and Organized Crime Research).

Deze game, die gepland staat om in oktober gelanceerd te worden op de Europol-Interpol Cybercrime-conferentie, zal de eerste gamified rechtshandhavingstraining zijn voor ambtenaren en zal er voor zorgen dat deelnemers een hands-on ervaring krijgen voor het traceren van crypto-criminaliteit.

De deelnemers uit de particuliere sector brachten naar verluidt een uitgebreide reeks van cryptocurrency-bedrijven ten sprake, waaronder wallet-aanbieders, beurzen en betalingsverwerkers. Enkele van de grote namen in het persbericht zijn Binance, BitPay, Bitfinex, Bitstamp, Coinbase, Ledger, OKCoin, Shapeshift, LocalBitcoins en Tether.

Het was echter niet allemaal negatief. Ze bespraken ook legitieme toepassingen van blockchain technologie, zoals crypto-handel, investeringen en betalingen. Tevens kregen deelnemers van de conferentie een certificaat die op de blockchain uitgegeven werd, om het nut van de technologie aan te tonen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!