Bakkt kondigt fysiek afgewikkelde Bitcoin-futurescontracten aan

In een twitter-aankondiging informeerde het team, van de langverwachte Wall Street-firma Bakkt, de crypto- en investeringsgemeenschap over zijn eerste fysiek afgewikkelde Bitcoin-futurescontracten.

In de tweet heeft het team van Bakkt het volgende aangekondigd:

“Onze eerste contracten zullen fysieke Bitcoin-futures-contracten v.s. fiat-valuta’s, inclusief USD, GBP en EUR, zijn. Als u bijvoorbeeld een USD/BTC-futures-contract koopt, resulteert dit in de levering van één Bitcoin in het account van de klant.”

Over Bakkt

Begin augustus van dit jaar heeft de Intercontinental Exchange (ICE), tevens ook de eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), samen met Microsoft, Starbucks, BCG en anderen Bakkt gelanceerd. Het bedrijf bouwde een open en naadloos wereldwijd netwerk op, zodat beleggers, handelaren en consumenten op een eenvoudige, efficiëntere en veiliger manier digitale activa kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven.

CNBC’s Brian Kelly heeft dit feit tot uitdrukking gebracht toen hij het volgende verklaarde:

“Dit is enorm nieuws. Ik denk dat de markt volledig ondergewaardeerd is. Dus laten we praten over waarom Bakkt het grootste nieuws van het jaar is voor Bitcoin.

Het maakt de weg vrij voor een Bitcoin ETF. Vorige week stond ik hier en zei weet je wat? ik denk niet dat een Bitcoin ETF zal worden goedgekeurd. En raad eens? De Winkelvoss ETF werd afgewezen. Waarom?

Omdat er geen gereguleerde beurs was in de VS en er geen Amerikaanse gereguleerde bewaardienst bestond.”

Goed nieuws voor eventuele ETF

Dit laatste feit van het veilig opslaan van digitale assets is naar voren gebracht als een van de redenen waarom de SEC, in de nabije toekomst, een Bitcoin ETF zou kunnen goedkeuren. Met steun van ICE lost Bakkt het probleem op van bewaardiensten voor grootschalige institutionele beleggers.

Het ontbreken van een belangrijke exchange-bewaardienst is naar voren gebracht als reden waarom de SEC de goedkeuring van een door Bitcoin gesteunde ETF zou uitstellen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!