Bitcoin analist: Bitcoin heeft de potentie om $25.000,- te behalen voor 2020

De miljonair cryptocurrency analist en handelaar, Oliver Isaacs, vertelde The Independent dat steeds meer beleggers Bitcoin (BTC) beschouwen als een veilige haven ten gevolge van de nasleep van de groeiende macro-economische spanningen. Isaacs verwees naar de voortdurende handelsconflicten tussen de VS en China die vorige maand de wereldwijde aandelenmarkt neerwaarts stuurde. Het negatieve sentiment zette beleggers ertoe aan om te investeren in cryptocurrencies. Hij zei:

“Ik geloof dat Bitcoin het potentieel heeft om, tegen het einde van 2019 of begin 2020, de $25.000 te behalen. Er zijn meerdere drijfveren achter de recente heropleving. Er zijn geopolitieke, technologische en regelgevende factoren. Het effect van de handelsoorlog tussen de VS en China heeft geleid tot een plotselinge interesse in Bitcoin als veilige haven voor investeerders.”

De verklaring volgde op de dramatische correctie van Bitcoin in de recente marktcyclus. De cryptocurrency daalde met meer dan 18% na het bereiken van het hoogste punt van 2019 (rond de $9090,- op Coinbase). Desalniettemin blijft Bitcoin vanuit een bredere kijk in een bullish trend, met een year-to-date performance van maar liefst 146% winst.

Isaacs merkte op dat de Bitcoin adoptie in de prijs terug te zien is. Hij noemde een belangrijke organisatie als Amazon, Starbucks, Whole Foods en Microsoft die onlangs BTC-betalingen zijn gaan accepteren, wat aangeeft dat de acceptatie enorm gegroeid is sinds 2018.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!