Betaal nu met Bitcoin op Amazon via Lightning Network

Bitcoin gebruikers kunnen nu het Lightning Network gebruiken om te shoppen op Amazon. Dit maakte crypto betalingsverwerker Moon gisteren bekend.

Min of meer 250 bèta-gebruikers maakten al gebruik van Moon om crypto te besteden op e-commerce websites. Dit was mogelijk door de plug-in van Moon aan te sluiten op exchanges zoals Coinbase.

Moon CEO Ken Kruger zei het volgende tegen CoinDesk:

“De plug-in laat een QR-code zien. Je kunt ook kopiëren en plakken als je de QR-code om een of andere reden niet kunt gebruiken. Vervolgens kun je met je Lightning wallet betalen.

“Er is geen rechtstreekse integratie met winkeliers. We bieden slechts een eenvoudige interface aan voor het verzenden van betalingen.”

Voor de duidelijkheid, Amazon zelf krijgt nooit de Bitcoin (BTC) te zien. Daarnaast weigerde Kruger te vertellen welke traditionele financiële instellingen helpen bij het omzetten van de Bitcoin naar fiat op de backend. Kruger voegde echter toe dat tegen 2020 deze nieuwe functie op bijna elke e-commerce website zou moeten werken, ongeacht of dat platform Bitcoin rechtstreeks accepteert.

Hoe de Moon-extensie eruit ziet bij het afrekenen. (Afbeelding via moon)

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!