Brazilië richt commissie op voor de regulering van cryptocurrency

De president van het lagerhuis van het nationale congress in Brazilië heeft de opdracht gegeven om een ​​commissie op te zetten voor de regulering van cryptocurrencies. Dit volgens een publicatie van Cointelegraph Brasil die op zaterdag 31 mei geplaatst werd. Het lagerhuis van het nationale congress in Brazilie bestaat uit vertegenwoordigers van de staten die om de vier jaar worden gekozen. Ze bespreken en keuren voorstellen goed voor economische en sociale zaken zoals onderwijs, gezondheidszorg, vervoer en huisvesting. Op 30 mei heeft de president van het lagerhuis, Rodrigo Maia, om de oprichting van een speciale commissie gevraagd om een ​​advies uit te brengen over de wet 2303/2015, die Bitcoin (BTC) en andere digitale valuta’s in Brazilië moet reguleren. De commissie zal bestaan ​​uit 34 leden. Het bericht meld ook dat federale afgevaardigde, Aureo Ribeiro, twee projecten presenteerde met betrekking tot de regulering van cryptocurrencies. Eerder deze week had de president van de Braziliaanse vereniging van Crypto en Blockchain (ABCB), Fernando Furlan, een ontmoeting met andere belangrijke vertegenwoordigers in de industrie. De bijeenkomst was gericht op de erkenning van de crypto- en blockchainsector in Brazilië en de toepassing van de regels van de Financial Action Task Force op cryptocurrencies. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!