Japanse FSA toont voorzichtige benadering richting ETF

De Japanse Financial Services Agency (FSA) toonde een voorzichtige benadering richting de, op cryptocurrency gebaseerde, exchange-traded fund (ETF). Dit volgens een publicatie van Cointelegraph Japan die op donderdag 30 mei geplaatst werd.

Volgens het rapport zei de lokale politicus Takeshi Fujimaki tijdens een bijeenkomst dat hij verwacht dat een crypto-gebaseerde ETF goedgekeurd gaat worden in de Verenigde Staten, daarbij verwijzend naar zowel positieve als negatieve verklaringen van Hester Peirce, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) commissaris. Hij gaf aan dat een dergelijk product een belangrijke ontwikkeling zou zijn en dat Japan in dit opzicht niet achter kan blijven ten opzichte van andere landen.

Fujimaki heeft naar verluidt hacking aangekaart en hij zou hebben gezegd dat, in het geval van ETF’s, crypto-activa zouden moeten worden toevertrouwd aan banken en worden bewaard door officiële bewaarders. Verder voerde hij aan dat de introductie zou leiden tot groei van de markt omdat institutionele beleggers dan makkelijker de markt kunnen betreden. Dit zal op zijn beurt dan weer leiden tot een lagere volatiliteit.

Een vertegenwoordiger van FSA gaf echter tegenargumenten aan, bewerend dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) intrinsieke waarde missen, wat zou kunnen resulteren in enorme prijsvolatiliteit. Fujimaki antwoordde en herhaalde zijn idee dat een ETF de volatiliteit van cryptocurrencies zou verminderen en het gemakkelijker zou maken om te investeren in een activa, die hij als nodig en wenselijk ziet.

Dit nieuws is echter wel verrassend, omdat de FSA in januari van dit jaar nog ontkende dat het interesse had in een Bitcoin ETF.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!