Financiële regulator van Japan ontkent interesse in Bitcoin ETF

De Japanse Financial Services Agency (FSA) heeft ontkend dat het overweegt om Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) te accepteren. Dit meldde Cointelegraph Japan op 9 januari. Cointelegraph meldde maandag, dat Bloomberg recentelijk een artikel heeft gepubliceerd waarin wordt beweerd dat de Japanse FSA de goedkeuring van een Bitcoin ETF overweegt, daarbij verwijzend naar een anonieme bron. Ook heeft Cointelegraph Japan na de rapporten contact opgenomen met de toezichthouder. De vertegenwoordigers van FSA ontkenden de beweringen van Bloomberg.
“Momenteel onderzoeken we geen goedkeuring van ETF’s op basis van crypto-activa.”
De medewerkers van het bureau vertelden ook aan Cointelegraph Japan dat ze niet weten wie de persoon is die bekend is met de door Bloomberg geciteerde kwestie. In december 2018 werd het nieuws naar buiten gebracht dat de FSA bedenkt om cryptocurrencies in een nieuwe juridische categorie te plaatsen die ‘crypto-assets’ wordt genoemd. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!