Ethereum Foundation kondigt een ontwikkelingsbudget van $30 miljoen aan

De Ethereum Foundation heeft de toewijzing van de $30 miljoen voor de ontwikkeling van het Ethereum-netwerk in het volgende jaar aangekondigd. Dit kwam naar voren in een officiële blogpost die op dinsdag 21 mei werd gepubliceerd. Het budget werd onderverdeeld in drie categorieën. Zo werd er $19 miljoen toegewezen aan toekomstige projecten, $8 miljoen aan huidige projecten en $3 miljoen aan developer supports. Een groot deel van de financiering gaat naar Ethereum 2.0-projecten, waaronder cliënt teams, onderzoek, documentatie en communicatie, en layer 2 projecten zoals Plasma. Plasma, dat in 2017 voor het eerst werd voorgesteld door Vitalik Buterin en Joseph Poon, is een schaaloplossing voor het netwerk met autonome smart contracts. Plasma zal, naar verluidt, “de blockchain in staat stellen om een aanzienlijke hoeveelheid gedecentraliseerde financiële applicaties wereldwijd te vertegenwoordigen”, aldus de white paper. Executive director Aya Miyaguchi gaf op de Ethereal Summit van ConsenSys ook aan dat de stichting academische betrokkenheid wil brengen bij Ethereum, dat naar verluidt top wetenschappers en ontwikkelaars zou willen gaan aantrekken. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!