Testnet van Ethereum 2.0 is nu live

Het testnet van de Ethereum (ETH) 2.0 Proof-of-Stake (PoS) baken blockchain is nu live. Preston Van Loon, mede-oprichter van Sharding-ontwikkelingsbedrijf, Prysmatic Labs, kondigde de ontwikkeling aan in een Medium-artikel op dinsdag 7 mei. Ethereum 2.0 is een nieuwe Ethereum-keten met verbeteringen op het gebied van beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie. Ethereum 2.0 zal niet worden geïntroduceerd door middel van een hard fork. In plaats daarvan kunnen gebruikers via een one-way smart contract waarde uit de huidige keten overdragen. De aankondiging vermeldt ook dat shards (scherven) het kernconcept achter Ethereum 2.0 zijn. Shards zijn individuele ketens die smart contracts en transacties beheren en gecoördineerd blijven door een root keten die bekendstaat als de bakenketen. In de post legt Van Loon de voordelen van de sharding-implementatie uit:
“Het hebben van shards zorgt voor horizontale schaalbaarheid van het systeem, omdat transacties parallel kunnen worden verwerkt in vergelijking met de huidige Ethereum Proof-of-Work-keten.”
Loon beweert dat het testnet publiekelijk toegankelijk is en linkt naar een speciale website, waarop wordt uitgelegd hoe je kan beginnen met staken. De huidige versie van het testnet bevat geen ondersteuning voor smart contracts, heeft slechts één client en beschikt over een andere configuratie dan verwacht werd van ETH 2.0. De kernontwikkelaars hebben vorige week al aangegeven dat de code, voor de overgang naar een PoS-consensusalgoritme, eind juni klaar zou zijn. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!