Coinbase accepteert nu ook betalingen in USDC stablecoin

Coinbase Commerce, de aanbieder van online betalingen van de cryptocurrency exchange, heeft ondersteuning toegevoegd voor aan de dollar gekoppelde stablecoin, USD Coin (USDC).

Door deze ontwikkeling kunnen ondernemingen vanaf vandaag betalingen in USDC ontvangen van klanten. “Deze zullen binnen enkele minuten verwerkt zijn, zonder transactiekosten en zonder mogelijke terugvorderingen”. Dit meldde Coinbase maandag in een blogpost.

“Naast het accepteren van creditcard betalingen, kunnen verkopers dus ook de online USD Coin accepteren zonder geografische beperkingen of de verplichting van een traditionele bankrekening”, aldus de onderneming.

Coinbase Commerce werd gelanceerd in februari 2018 en biedt ondersteuning voor bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH) en litecoin (LTC) betalingen naast de nieuwe USDC.

Na de integratie met e-commerceplatform Shopify voerde Coinbase Commerce later ook een plug-in uit voor WooCommerce. Coinbase zei op dat moment dat WooCommerce de betalingsinfrastructuur voor meer dan 28 procent van alle online webwinkels verzorgt.

USDC werd eind vorig jaar gelanceerd door Circle en Coinbase, cryptocurrency startup ondernemingen. Daarnaast breidde Coinbase eerder deze maand de crypto-naar-crypto handel in de stablecoin uit naar een totaal van 85 landen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!