Rusland stelt goedkeuring van crypto-wetgeving uit

Rusland heeft de eerder aangekondigde goedkeuring van de crypto-wetgeving uitgesteld, vanwege een bevel van de Financial Action Task Force tegen het witwassen van geld (FATF). Dit meldt de lokale nieuws outlet TASS op woensdag 21 mei. Volgens het artikel heeft de FATF onlangs Russische wetgevers bevolen om de terminologie van de federale wet inzake de regulering van crypto-activa uit te breiden, waarbij wordt geëist dat het land belangrijke industrietermen zoals cryptocurrencies en Bitcoin (BTC) verduidelijkt. In februari had de Russische president Vladimir Poetin een nieuwe deadline vastgesteld voor de staat om de reguleringen tegen de zomer van dit jaar in te voeren, nadat de deadline in 2018 niet gehaald werd. Het belangrijkste crypto-wetgevingsvoorstel van Rusland, ‘Over digitale rechten’ (DFA), werd in maart 2019, na de derde en laatste lezing, door de Doema van de Russische Federatie aangenomen, echter gooit de FATF nu roet in het eten. Onlangs gaf de Russische premier en voormalig president, Dmitry Medvedev, nog aan dat crypto-regulering nu geen prioriteit heeft omdat cryptocurrencies ‘hun populariteit hebben verloren’. Eerder bracht het Cambridge Centre for Alternative Finance een rapport uit waarin werd gesteld dat het gebrek aan een standaard globale terminologie voor crypto-activa een belangrijke belemmering vormt voor de goedkeuring van duidelijke regelgevingen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!