US start-up haalt $3,5 miljoen op om gedecentraliseerde exchange op LN te lanceren

De Amerikaanse startup Sparkswap heeft een succesvolle financieringsronde afgerond om een gedecentraliseerde exchange te bouwen op basis van het Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN). Dit meldde een blogbericht op maandag 8 april. Volgens de oprichter van Sparkswap, Trey Griffith, heeft de onderneming $3,5 miljoen opgehaald bij beleggers. Bedrijven die onder andere in het project hebben geïnvesteerd zijn Foundation Capital, Pantera Capital, Initialised Capital en Y Combinator. Sparkswap is op 2 januari 2019 begonnen met het testen van zijn mainnet. Deze wordt aangestuurd door het Lightning Network van Bitcoin. De kerntechnologie, atomic swap, biedt gebruikers de mogelijkheid om over verschillende blockchains te handelen en transacties direct af te ronden. Na de financieringsronde gaat de onderneming de handel openstellen voor het publiek. In de bèta-fase zijn de transacties beperkt tot het BTC/LTC-handelspaar terwijl Sparkswap zijn software test. Griffith vertelde Crypto Media The Block dat de onderneming nadenkt om handel mogelijk te maken voor andere activa, namelijk ZCash (ZEC) en Ethereum (ETH). Radar, de startup achter gedecentraliseerd exchange ‘Radar Relay’, kondigde eerder deze maand aan dat het binnenkort nieuwe Lightning Network-ontwikkelaarstools gaat uitbrengen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!