Riot Blockchain lanceert mogelijk gereguleerde cryptocurrency exchange in VS

Het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf, Riot Blockchain, heeft bij de Securities and Exchanges Commission (SEC) een aanvraag ingediend om aan het eind van Q2 2019 een nieuwe gereguleerde cryptocurrency-exchange genaamd RiotX in de VS te lanceren. De documenten werden door de regulator op 14 maart gepubliceerd.

Wat is Riot Blockchain ($RIOT)?

Riot Blockchain Inc. ($RIOT) is het eerste op de NASDAQ genoteerde bedrijf dat zich uitsluitend richt op ondernemingen die Bitcoin en blockchain gebruiken. Riot Blockchain is gericht op het bouwen, ondersteunen en gebruiken van Blockchain-technologieën.

RiotX Holdings

De onderneming verklaart in de aanvraag dat zijn dochteronderneming, RiotX Holdings Inc, de nieuwe exchange zal runnen. De bankdiensten van de exchange worden afgehandeld door een Application Programming Interface (API). Dit is ontworpen door softwarebedrijf SynapseFi. De API zal ook dienen als beveiligingsverbetering door de gebruikerslocatie bij te houden om frauduleus gebruik van de diensten te voorkomen. Zo detecteert de API bijvoorbeeld wanneer de exchange wordt gebruikt door Amerikaanse lidstaten waar dit niet toegestaan is. Denk aan Wyoming en Hawaii. Gebruikers van RiotX mogen accounts in de Verenigde Staten aanmaken die zijn verbonden aan geaccrediteerde bankinstellingen. De gebruikers mogen fiat en cryptocurrencies verzenden en bewaren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!