Samsung kondigt cryptopartners aan voor S10

De nieuwe Galaxy S10 smartphones van Samsung bevatten wallet-functies voor Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en twee andere tokens. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op 25 februari sprak een Samsung-functionaris over de nieuwe functies van de telefoon. Tijdens de presentatie maakte Samsung verschillende crypto- en blockchain gerelateerde projecten op de smartphone bekend. Ook werd verteld over de ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum, COSMEE token (COST) en Enjin-munt (ENJ). COSMEE is een mobilechain-gedecentraliseerde app met blockchain ondersteuning (DApp). Met deze app kunnen gebruikers COSM-tokens verdienen en uitgeven. Enjin is een cryptocurrency wallet die naar verluidt wordt geïnstalleerd op de nieuwe Galaxy S10. COSMEE beweert door Samsung te zijn geselecteerd als de eerste DApp partner, terwijl Enji naar verluidt kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van ERC-20-tokens en ERC-1155 crypto-game-items. Er zijn diverse rapporten verschenen over blockchain- en crypto-integratie in de nieuwe telefoons van Samsung. In december 2018 verwierp Samsung het idee van een geïntegreerde crypto wallet als ‘gerucht en speculatie’. In januari suggereerden uitgelekte foto’s van de nieuwe smartphone dat de Galaxy S10 een Ethereum wallet zou ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!