Paneldiscussie ETHDenver: het duurt nog wel een paar jaar voordat we er zijn

Ondanks de groeiende interesse voor cryptocurrencies en blockchain technologie, zeggen sommige van de eerste innovators dat de torenhoge verwachtingen mogelijk niet in overeenstemming zijn met de realiteit. Dit meldde CoinDesk op maandag 18 februari.

Nog niet volledig ontwikkeld

Tijdens een paneldiscussie op de Ethereum-conferentie, ETHDenver, van afgelopen weekend heeft Tal Elyashiv, medeoprichter en managing partner van het bedrijf SPiCE VC gezegd dat het concept nog steeds heel erg “in de kinderschoenen staat.” SPiCE VC is een blockchain-venture capital die, als één van de eersten, een crypto-effect aanbiedt onder de bestaande Amerikaanse effectenwetgeving. Elyashiv merkte op dat, als het gaat om tokenized effecten, de infrastructuur nog niet volledig is ontwikkeld, om de volledige potentie er uit te kunnen halen. Hij zei:
“Wanneer u over een security-token praat, is dit een token dat een effect vertegenwoordigt. Het is niet alleen een naam. Het gaat om het gehele proces van hoe de token wordt beheerd.”
Elyashiv stond was niet de enige die deze mening had. Vertegenwoordigers van o.a. de Soda Group, Republic Frederick Allen en OpenFinance deelden deze mening.

Het gaat nog wel ongeveer een jaar duren

Op de vraag over hoe dergelijke tokens op grote schaal kunnen worden uitgegeven, zei Elyashiv, dat dit waarschijnlijk nog (ongeveer) een jaar duren, aangezien overheidsfunctionarissen bij de Securities Exchange Commission (SEC) van de VS een duidelijk onderscheid maken tussen security-tokens en andere vormen van effecten. De COO van Soda Group, Shala Burroughs, waarschuwde beleggers door het volgende te zeggen:
“Als u artikelen ziet over de enorme groei in geld in deze sector, dan is dat niet echt in overeenstemming met de realiteit. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat we er zijn.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!