De SEC pakt nu ook influencers aan die ICO’s hebben gepromoot

Zoals eerder vermeld, is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) actief bezig om ICO’s aan te pakken die niet aan de regelgeving voldoen. De volgende zet van de SEC is om social media influencers aan te pakken die de ICO’s in kwestie hebben gepromoot. Schrijvers, YouTube-beroemdheden, cryptocurrency-beoordelingsplatforms, publicaties, etc. zouden door de SEC kunnen worden aangeklaagd, mits er voldoende bewijs is om aan te tonen dat een individu of organisatie een vergoeding van ICO-organisatoren heeft ontvangen om een ​​symbolische verkoop te promoten, zonder het ontvangen bedrag openbaar te maken naar hun publiek. De SEC zei hierover:
“Elke beroemdheid of een andere persoon die een virtueel token of muntstuk promoot dat een veiligheidselement is, moet de aard, reikwijdte en hoeveelheid ontvangen compensatie bekend maken in ruil voor de promotie.”
Op 28 november volgde de SEC zijn eerdere verklaring op en zei dat beleggers zich bewust moeten zijn van beroemdheden die tokens op de blockchain promoten. De commissie zei:
“Beleggers moeten sceptisch zijn ten aanzien van beleggingsadvies op social-mediaplatforms en mogen geen beslissingen nemen op basis van aanbevelingen van beroemdheden. Social media influencers zijn vaak betaalde promoters, geen beleggingsprofessionals, en de effecten die ze aan het promoten zijn, ongeacht of ze zijn uitgegeven met traditionele certificaten of op de blockchain, kunnen frauduleus zijn.”
Als een beroemdheid openlijk een ICO promoot, nadat hij/zij een betaling heeft ontvangen om dit te doen, en de ICO door de SEC als een effect wordt beschouwd, kan de persoon door de SEC worden beschouwd als een overtreder van de Amerikaanse effectenwetgeving. Het promoten van een ICO, erkend als een effect en zonder de vergoeding aan de doelgroep bekend te maken, zou kunnen resulteren in een boete die tweemaal zo groot is als de vergoeding zelf. Een duidelijk voorbeeld hiervan is Floyd Mayweather, die meer dan $600.000 betaalde en hij ontving “maar” $300.000 om drie ICO’s te promoten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!