Twee ICO’s ontvangen een boete van de SEC

In een eerder bericht gaven wij al aan dat de Securities and Exchange Commision (SEC) druk bezig is om Initial Coin Offerings (ICO’s) en bestaande crypto projecten aan te pakken. Nu heeft de SEC de, zelf-beschreven, “eerste” civielrechtelijke boetes opgelegd aan twee ICO’s. Deze ICO’s ontvingen deze boetes vanwege het feit dat ze hun token verkoop niet hebben geregistreerd. Dit kwam naar buiten in een officieel persbericht op vrijdag 16 november.

Schikkingen

De Securities and Exchange Commision gaf aan dat zij schikkingen met de twee bedrijven overeengekomen zijn. De desbetreffende bedrijven zijn: CarrierEQ Inc. (Airfox) en Paragon Coin Inc. Beide bedrijven hebben, naar verluidt, vorig jaar hun token verkoop uitgevoerd nadat de SEC hen al had gewaarschuwd dat de ICO’s als effecten aanbod gezien zouden worden. De aard van de schikkingen vereist dat beide bedrijven de fondsen terugstorten aan de investeerders, hun tokens als effecten registreren, periodieke rapporten bij de Commissie indienen en een boete betalen van $250.000. Airfox is een in Boston gevestigde start-up die ongeveer $15 miljoen heeft opgehaald tijdens hun ICO en Paragon Coin heeft op zijn beurt ongeveer $ 12 miljoen opgehaald.

Reactie SEC

Stephanie Avakian, mede-directeur van de handhavingsafdeling van de Securities and Exchange Commision, zegt:
“Deze zaken zullen als voorbeeld dienen voor degene die overwegen om soortgelijke acties te ondernemen, dat we constant blijven uitkijken voor schendingen van de federale effectenwetgeving met betrekking tot digitale activa.”
Paragon en Airfox hebben de SEC-claims niet toegegeven of ontkend.

Salt en Munchee

De SEC heeft verder verklaard dat de Airfox- en Paragon-zaken de “eerste niet-fraude ICO-registratiezaak” van de Commissie, waarbij een bedrijf genaamd Munchee Inc. betrokken is, opvolgen. Munchee heeft naar alle waarschijnlijkheid alle opbrengsten aan beleggers geretourneerd en haar token aanbod gestaakt, waardoor eventuele sancties van de toezichthouder worden vermeden. De SEC heeft ook een onderzoek geopend naar, Crypto-leningsfirma, Salt. Lees hier meer over in dit bericht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!