Trending: Google Search op Bitcoin piekt na 8 maanden tijd

De belangstelling voor Bitcoin (BTC) door het grote publiek is opnieuw gestegen. Volgens Google Trends heeft de populariteit van het trefwoord ‘Bitcoin’ op de zoekmachine kort geleden de hoogtepunten van maart bereikt. De frequentie van Bitcoin zoekopdrachten op Google is al meer dan acht maanden voortdurend lager, wellicht als resultaat van de daling van 85 procent van de prijs van de dominante cryptocurrency. Interessant is dat de populariteit van soortgelijke zoekwoorden zoals Crypto en Ethereum (ETH) de afgelopen weken geen grote opwaartse beweging heeft laten zien, wat suggereert dat merendeel van de individuen en ondernemingen op dit moment de ontwikkeling van Bitcoin van dichterbij beoordelen dan andere belangrijke digitale activa. In gesprek met CNBC zei Kelly Loeffler, chief executive officer van Bakkt, een cryptocurrency exchange van ICE en NYSE, dat de onderneming van plan is zich te focussen op het versterken van de infrastructuur rondom Bitcoin in de nabije toekomst. Loeffler zei: “Om het de beste kans op succes te geven, hebben we onze lancering uitgesteld tot na het einde van dit jaar. Het is een positieve indicatie van de interesse en het geeft mensen tijd om te leren. We hebben de verantwoordelijkheid om dat te doen, dus we nemen die extra tijd. We richten de infrastructuur op die nog niet bestaat en die volgens ons een grote kans biedt voor institutionele beleggers om binnen te komen”. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!