SEC gaat steeds meer cryptoprojecten en ICO’s aanpakken

Zoals jullie vast hebben meegekregen, zijn BAT en ZRX onlangs gelist op Coinbase. Dit betekent dat de twee tokens niet worden beschouwd als effecten onder de huidige regelgeving. Coinbase was echter voorzichtig met het listen van de tokens op haar platform omdat wanneer de munten die zijn genoteerd door de beurs, als effecten worden geïdentificeerd, Coinbase het doelwit zou kunnen zijn van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de distributie van niet-geregistreerde effecten. Nu gaat het gerucht echter dat de, volgens Jake Chervinsky (handhavingsbeambte bij defensie en het procesrecht inzake geschillen bij Kobre & Kim) SEC veel voorbereidingen treft om vele cryptocurrency-exchanges en ICO-projecten (Initial Coin Offering) aan te pakken, met veel openstaande zaken die in de handen liggen van de commissie. In een eerder artikel op onze website werd onthuld dat de SEC en EtherDelta mede-oprichter Zachary Coburn overeengekomen waren dat hij $300.000 in disgorgement, $13.000 in rente en een boete van $75.000 moest betalen.
“De meeste handhavingsacties worden vertrouwelijk behandeld totdat ze zijn besloten om zowel de verdachte (van de roddel pers) als de overheid (tegen verliezen en inconsistenties) te beschermen. Daarom is deze zaak afgehandeld voordat deze werd aangekondigd. Op dat moment moet u zich afvragen, of u al de dagvaardingen die de SEC eerder dit jaar uitzond herinnert? Alleen omdat je er recent nog nooit van gehoord hebt, wil dat nog niet zeggen dat er achter de schermen geen tientallen onderzoeken plaatsvinden. Vroeg of laat zullen de sluizen openen,” zei Chervinsky.
Tijdens de Investment Adviser Association-conferentie in Washington D.C., bevestigde Stephanie Avakian, mededirecteur van de handhavingsafdeling van de SEC, dat tientallen onderzoeken naar ICO’s aan de gang zijn en zij verwacht dat ze dit in de toekomst nog meer  zullen zien. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!