BREAKING: EtherDelta beschuldigd door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de oprichter van, de gedecentraliseerde Ethereum-exchange (DEX), EtherDelta beschuldigd voor het besturen van een niet-geregistreerde exchange. EtherDelta bood gebruikers de mogelijkheid om, op Ethereum gebaseerde, tokens te verhandelen zonder een account aan te maken en zonder ze lokaal bij hen op te slaan. De handel werd geautomatiseerd door smart contracts, echter werd de exchange onderhouden door een exploitant. Deze exploitant is nu aangeklaagd, omdat, volgens de SEC, het platform gebruikers illegaal toe stond om tokens te verhandelen die de SEC beschouwt als effecten onder federale wetgeving, waardoor het beschouwd wordt als een niet-geregistreerde effectenbeurs. Stephanie Avakian, mededirecteur van de handhavingsafdeling van de SEC, zei  het volgende:
“EtherDelta had zowel de gebruikersinterface als de onderliggende functionaliteit van een online nationale effectenbeurs en moest zich registreren bij de SEC of in aanmerking komen voor een vrijstelling.”
Steven Peikin, mededirecteur van de handhavingsafdeling van de SEC, voegde hier het volgende aan toe:
“We zijn getuige van een tijd van aanzienlijke innovatie op effectenmarkten met het gebruik en de toepassing van gedistribueerde grootboektechnologie. Maar om beleggers te beschermen, maakt het toezicht van de SEC op digitale markten en de handhaving van bestaande wetten noodzakelijk.”
Zachary Coburn, de oprichter van EtherDelta, stemde in met de bestelling en stemde ermee in om $300.000 aan disgorgement te betalen, samen met $13.000 aan conservatoire rente en een boete van $75.000, hoewel hij de SEC-bevindingen niet heeft toegegeven of ontkend. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!