Crypto betaling platform BitPay introduceert stablecoins

Volgens een aankondiging die op 15 oktober is gepubliceerd is Bitpay begonnen met het aannemen van stablecoins. De onderneming biedt zijn traders nu settlements in Circle USD Coin (USDC) en Gemini Dollars (GUSD). Circle USD Coin (USDC) en Gemini Dollars (GUSD) zijn blockchain gebaseerde stablecoins op Ethereum (ETH) en uitgegeven door gereguleerde crypto exchanges Circle en Gemini. De prijs van de coins is gebonden aan de prijs van de Amerikaanse dollar met een verhouding van 1:1. Hierdoor zal de volatiliteit naar verluidt vermindert worden. Bitpay is een compleet platform dat het betalen met Bitcoin mogelijk maakt bij online webshops en winkels. Momenteel is het de leider in het verwerken van alle betalingen met Bitcoin. Het bedrijf heeft een klantenbestand van maar liefst 20.000 bedrijven in 164 landen. Bitpay’s CCO zei vorige maand dat de cryptocurrency industrie nu op de drempel staat van een nieuwe fase van groei. Singh gaf aan dat altcoins “nooit meer zullen terugkomen” naar hun vorige niveaus, terwijl hij Bitcoin (BTC) daarentegen weer ziet terugspringen naar zijn oude niveau. Cryptocurrency exchange OKEx kondigde eerder de listings aan van vier stablecoins , USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD), TrueUSD (TUSD) en Paxos Standard Token (PAX). De stablecoins waren gisteren volgens planning beschikbaar voor stortingen met een aantal verschillende crypto handelsparen. Geld opnemen is pas vanaf vandaag mogelijk. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!